JCI Rotterdam wandelt voor stichting Jarige Job


Een verjaardag zonder cadeaus, visite en  traktaties 

Voor 61.000 kinderen in Nederland is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school niet mogelijk. Simpelweg omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Uit schaamte worden soms zelfs kinderen bij school ziekgemeld, zodat hun verjaardag ongemerkt voorbij  kan gaan. Stichting Jarige Job zet zich voor deze kinderen in. Zij zorgen ervoor dat deze kinderen toch hun verjaardag kunnen vieren door het  gratis  verstrekken  van  verjaardagsboxen (ter waarde van 35 euro).  

In deze verjaardagsboxen zit alles wat er nodig is om een kinderverjaardag te kunnen vieren zoals cadeautjes, traktaties en versieringen. Om het verstrekken van de verjaardagboxen mogelijk te maken heeft  deze  stichting geld  en sponsoren nodig. JCI Rotterdam draagt Stichting Jarige Job een warm hart toe en wil ook graag haar steentje bijdragen. Om die reden heeft haar Community Commissie een benefiet evenement  ten  behoeve  van deze stichting  georganiseerd.  

JCI Stadstours 

Op 25 mei jl. was het zover; de eerste editie van de ‘JCI Rotterdam Stadstours’, waarbij onder begeleiding van vier professionele stadsgidsen, te weten Anja Brand, Marja Brand, Anne-Marie Ros en Ferrie Weeda, vier stadswandelingen door Rotterdam zouden gaan plaatsvinden. Het doel van deze stadstours was – naast het organiseren van een leuke dag – het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor Stichting Jarige Job. 

Maximaal 60 personen konden zich voor één van de vier stadstours inschrijven.  Deelname aan deze wandeltours was gratis. Wel hadden wij voorafgaand aan de inschrijving aangegeven dat na afloop van het evenement ter plaatse de gelegenheid geboden zou worden tot een vrijwillige financiële donatie. Uiteindelijk hebben zich 54 deelnemers, waaronder ook leden van andere Kamers, aangemeld. Zeker voor de eerste editie van de JCI Rotterdam stadstours een mooi resultaat, al vonden wij zelf!   

Om 10.30 uur verzamelden de enthousiaste deelnemers bij restaurant ‘Prachtig’, gelegen onder de Erasmusbrug. Na de ontvangst, koffie en thee en gratis door Prachtig aangeboden lekkernijen gaven wij de deelnemers een korte briefing en splitste de groep zich in vier groepen op. Onder begeleiding van de stadgidsen vertrokken de groepen vervolgens naar de verschillende wandellocaties.  

De stadgidsen, die overigens bereid waren tegen gereduceerde tarieven hun medewerking aan het evenement te verlenen, verzorgden zeer informatieve en diverse tours. Kunst, historie, bijzondere verhalen over Rotterdammers en dieren (!), imposante gebouwen, de haven, hotspots, alles kwam aan bod! Het was nog even spannend of we het tijdens het wandelen droog zouden houden, maar uiteindelijk bleken de weergoden ons goed gezind en kwam zelfs de zon tevoorschijn. 

Rond 13.00 uur kwamen alle groepen weer bijeen bij restaurant Gusto aan het Schiedamse Vest.  Vanuit Gusto wilde men ook graag een bijdrage leveren aan het aan het evenement en bood daarom vrijwel kosteloos een heerlijke lunch aan de deelnemers aan. De lunch werd geserveerd aan lange picknicktafels op het terras, alwaar de deelnemers gezellig met elkaar konden napraten over de tours. 

Na afloop van de lunch vertelden een medewerker en vrijwilliger van Stichting Jarige Job over het belang van de Stichting, diens werkwijze en lichtte zij de inhoud van de verjaardagsboxen ter waarde van 35 euro toe.  

Opbrengst en impact 

Tot slot werd aan de deelnemers de mogelijkheid geboden om geheel vrijblijvend een financiële bijdrage te leveren ten behoeve van Stichting Jarige Job. Wij hadden van tevoren geen verwachtingen over de op te halen opbrengst. Natuurlijk hoopten wij wel op een mooi eindbedrag. Uiteindelijk hebben de deelnemers in totaal een bedrag van 1.445 euro gedoneerd. Dit betekent dat wij gezamenlijk 41 gezinnen /kinderen blij hebben kunnen maken met een verjaardagsbox. Een resultaat waar wij als Kamer erg trots op zijn!  

De impact van dit evenement bleef niet alleen bij deze donaties. Diverse leden van onze Kamer zullen in de nacht van 14 juni en 15 juni gaan deelnemen aan een door Stichting Jarige Job georganiseerde inpakmarathon. Tijdens deze 24 uur durende marathon zullen er zoveel mogelijk verjaardagsboxen worden ingepakt.  

Daarnaast hebben diverse deelnemers toegezegd dat zij gaan onderzoeken hoe zij Stichting Jarige Job op een meer structurele basis kunnen gaan ondersteunen.  

Onze ervaring 

Wij vonden  het heel mooi om te zien dat een groep mensen, waarvan de meesten elkaar nog niet eerder had ontmoet, zich het lot van de kinderen waarvoor de Stichting zich inzet, aantrekt en met elkaar voor deze kinderen verschil heeft kunnen maken.  

Deze ervaring smaakt naar meer en om die reden hebben wij besloten om dit evenement volgend jaar weer te organiseren!  

Namens de Community Commissie van JCI Rotterdam, Quincy Kendall, Martine de Lijster, Lidwien Boons en Marlies Oprel