Eerstejaarsactiviteit


“Op wat voor manier kunnen we op een duurzame manier de almaar groeiende wereldbevolking blijven voeden?”

Deze vraag stond centraal bij de activiteit van de Eerstejaarscommissie van JCI Rotterdam. Een antwoord zou kunnen zijn: het eten van INSECTEN! Waar de meeste mensen beginnen te gruwelen bij het aanzien van krekels, meelwormen en sprinkhanen toonden de leden zich dapper en lieten ze zich de insecten goed smaken. Na een inspirerende lezing van Bas Godschalk van www.duurzaaminsecteneten.nl kon er van alles geproefd worden: van gesuikerde krekels tot meelwormensushi. De echte waaghalzen durfden het zelfs aan om een levende meelworm te verorberen! Het was een zeer geslaagde en bij vlagen hilarische avond!

 

Dit event is gesponsord door Bestico het bedrijf achter de websites www.insectheroes.nl en www.aaltjesdirect.nl. Ook hebben zij alle deelnemers van een toffe goodiebag voorzien om binnenshuis de strijd aan te gaan met ongewenste gasten op kamerplanten. Heb jij last van ongedierte in je planten? Neem een kijkje op een van deze sites om te zien welke biologische oplossing voor jou werkt!”