Over JCI

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijde netwerkorganisatie van ondernemende mensen tot en met 40 jaar. JCI telt meer dan 170.000 leden in 116 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er 100 lokale organisaties (kamers) met in meer dan 2.000 leden. JCI is officieel partner van de Verenigde Naties en heeft geen politieke of religieuze achtergrond.

De missie van JCI luidt: ‘To provide development opportunities that empower young people to create positive change.’ Onze visie is: ‘To be the leading global network of young active citizens.’

Binnen JCI wordt gewerkt aan het creëren van maatschappelijke impact door organiseren van  lokale projecten. Jezelf persoonlijk en professioneel ontwikkelen door te netwerken en het volgen van congressen en trainingen. De overkoepelende factor is ‘fun’, want het blijft een vrijetijdsbesteding en dat moet natuurlijk wel leuk blijven!

Als JCI lid kun je je op lokaal, landelijk en internationaal niveau inzetten. Jaarlijks treffen de leden elkaar op nationale en internationale congressen. Maandelijks ben je actief binnen je lokale kamer.

Commissies

Community
Maatschappelijke activiteiten worden georganiseerd onder de pijler Community. Het doel is om impact te creëren en tegelijkertijd zelf de handen uit de mouwen te steken.
Ieder jaar ruimen we de stad op tijdens de World Cleanup Day, organiseren we andere gave projecten en met onze jaarlijkse kerstboomactie zamelen we cadeau’s in voor gezinnen die zelf geen kerst kunnen veroorloven.

Business & Trainingen
Om ons netwerk uit te breiden besteden we ook aandacht aan de pijler Business door bedrijfsbezoeken en trainingen te organiseren. Op deze manier bieden wij partners de mogelijkheid om bekendheid te vergaren onder onze leden en met de trainingen kan ieder lid zichzelf ontplooien.

SEC
De Social Events Commissie zorgt voor de Fun factor binnen de Kamer. Door middel van leuke en uitdagende activiteiten leer je de rest van de Kamer binnen korte tijd persoonlijk kennen.

Internationaal
JCI is een internationale organisatie en deze commissie zorgt ervoor dat we (inter)nationaal aansluiting zoeken bij de activiteiten die georganiseerd worden. Denk aan een CvA (College van Afgevaardigden), Nationale Conventie of een Wereld Congres.

Limits to Earth (LTE)
Deze stichting is opgericht in samenwerking met JCI Rotterdam Haven en ondersteunt maatschappelijke initiatieven met een lening. De commissie beoordeelt de aanvragen en monitort de voortgang van het project na het geven van een lening. Kijk voor meer informatie op hun website.