World Cleanup Day 2020 geslaagd!


Op 19 september 2020 werd in meer dan 180 landen wereldwijd deelgenomen aan World cleanup day. In Nederland werden er door de Plastic Soup Foundation, Nederland schoon en JCI Nederland duizenden lokale acties opgezet. Ongeveer 40.000 deelnemers hebben mee opgeschoond, en ook JCI Rotterdam deed wederom mee aan deze krachtige groene golf van opruimacties.

Door de bijzondere omstandigheden dit jaar, is door JCI Rotterdam niet een grootscheepse opruimactie opgezet zoals afgelopen jaren. Wel zijn de inwoners van Rotterdam via Social media aangespoord om zelf aan de slag te gaan met grijper en zak, in de eigen wijk of straat. De leden van JCI Rotterdam zijn samengekomen in het Kralingse bos voor een kleinere opruimactie. Met toch zo’n 10 zakken gevuld, alsnog een geslaagd event. De picknick achteraf maakt dat iedereen warme herinneringen heeft overgehouden aan de bijeenkomst in deze barre covid gedomineerde tijden. 

Bijzonder dit jaar was de samenwerking met iKapitein. Wij zijn als JCI Rotterdam trots op vindingrijke en oer-Rotterdamse initiatieven zoals die van Wesley dos Santos, en vonden het daarom een eer om voor het raarste stuk afval dat op social media werd gepost een boottocht met de ecosloep aan te bieden. De ecosloep is de eerste plezierboot in de wereld die vaart met ingebouwde vuilvanger waardoor plezier, innovatie, bewustwording en recycling samenkomen. Oud-lid Quincy Kendall ging er samen met zijn zoontje met de winst vandoor.

Wij zijn dankbaar voor de inzet van de Rotterdammers binnen en buiten onze kamer, en hopen volgend jaar weer in grote getale bijeen te kunnen komen om Rotterdam schoon te houden. Maar schroom ook niet om daarvoor al de prikstok ter hand te nemen. Samen houden we Rotterdam, Nederland en onze aardbol schoon! BEDANKT!