Kerstboomactie 2019

Wanneer

20/12/2019 - 21/12/2019    
18:00

Waar

Vlasmarkt, Rotterdam
Vlasmarkt, Rotterdam

Evenement type

Beste allemaal,

Op 20  en 21 december a.s. vindt traditiegetrouw onze kerstboomactie plaats, waarmee wij zoveel mogelijk kerstkadootjes willen inzamelen voor slachtoffers van huiselijk geweld die tijdens de kerst niet (veilig) thuis kunnen zijn.

Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar als goed doel voor Stichting Arosa gekozen. Voor degenen die deze stichting nog niet kennen, volgt hieronder een korte beschrijving:

Stichting Arosa

Logo Arosa

 

“Arosa in een notendop

Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld in Nederland. Ieder jaar opnieuw is de thuissituatie van minstens 200.000 vrouwen én mannen en naar schatting 119.000 kinderen niet veilig. De maatschappelijke en persoonlijke gevolgen zijn enorm.

In deze situaties moet zo snel mogelijk worden ingegrepen. De veiligheid van alle betrokkenen is onze eerste zorg. Arosa is er voor hen die er op eigen kracht niet uit kunnen komen.

Arosa biedt opvang en begeleiding aan vrouwen, mannen en kinderen die hulp nodig hebben bij problemen rond huiselijk geweld, uitbuiting, bedreiging of een opeenstapeling van problemen. Daarnaast heeft Arosa een adviserende functie. 

In onze huisstijl staat de komma symbool voor het werk van de stichting. Bij Arosa vinden mensen een adempauze, en uitzicht op een nieuw begin. Als alles in de knoop lijkt te raken, biedt Arosa veiligheid en geborgenheid.”

 

Voor meer informatie over Stichting Arosa zie: https://www.arosa-zhz.nl/home

Wat gaan we doen?

Tijdens onze actie staat er bij onze stand op de Vlasmarkt een kerstboom die volhangt met papieren kerstballen waarop – van tevoren door Stichting Arosa aan ons doorgegeven – kadowensen staan geschreven. We gaan ons best doen om zoveel mogelijk langs de stand lopende voorbijgangers enthousiast te maken om deze kadowensen in vervulling te laten gaan. De voorbijgangers mogen zelf een kerstbal uitkiezen en het is de bedoeling dat de uitgekozen kado’s dezelfde dag nog worden gekocht en bij de stand worden afgegeven. Indien dat nog niet is gebeurd, pakken wij de kado’s vervolgens in. Na afloop van de actie (zaterdagmiddag) verzamelen wij alle kado’s en zullen wij de kado’s aan Stichting Arosa overhandigen.