Eerstejaars activiteit Hutspot Hotspot


Goed eten voor iedereen. Dat is wat Hotspot Hutspot wil geven aan de kwetsbaren van de stad. De eerstejaars van JCI Rotterdam hielpen een handje mee.

De enthousiaste (aspirant-)leden, eager om de handen uit de mouwen te steken, liepen zich warm om mee te helpen in de bediening. Dat bleek verre van nodig. Er stond al een legertje kinderen klaar om iedereen van hapjes en drankjes te voorzien. Heel aandoenlijk. Die moesten we niet in de weg lopen natuurlijk.
Gelukkig kunnen JCI’ers ook iets anders heel belangrijks: mensen entertainen. De eerstejaars namen plaats aan tafel om met de wijkbewoners te mingelen. Ouderen, kinderen, vrijwilligers: we kwamen ogen en oren tekort om met iedereen kennis te maken.

De tweede shift bestond uit JCI Rotterdam zelf. Hier werden de eerstejaars pas echt op de proef gesteld. Met een quiz over de persoonlijkste uitspattingen in je leven: wat was het meest extreme/gênante wat je hebt gedaan en wat is je grootste wens? Nou, dat laatste, daar hoorden we niks over. Maar de meest extreme en gênante gebeurtenissen werden over de tafel gegild. Nieuwe auto’s in de prak gereden, beste vrienden vreselijk beledigd, collega’s uitgescholden. We did it.
Dat belooft wat, met die eerstejaars.